Home Tips & Trends Bakken voor anderen maakt je gelukkig

Bakken voor anderen maakt je gelukkig

Bak jij regelmatig? En doe je dit niet alleen voor jezelf? Dan ben je goed bezig voor je mentale gezondheid. Bakken is namelijk een manier om stress en depressie tegen te gaan. Dit vertelden psychologen in een interview met de Huffintongton Post. Bakken is goed voor je, maar het maken van iets lekkers voor anderen heeft nog meer voordelen.

Met bakken kun je veel communiceren, bijvoorbeeld dat je om iemand geeft. Soms zegt een heerlijk baksel meer dan woorden. Tijdens het bakken zelf doe je trouwens aan een vorm van mindfiulness. Als je volledig gefocust ben op wat je bakt; op de geur, op de smaak en het baksel, kun je alleen nog maar daar aan denken. Hierdoor daalt je stressniveau en voel je je beter.

Advertentie

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here