Home In Beeld Bakkers “Royal icing op taarten nieuw leven inblazen”

“Royal icing op taarten nieuw leven inblazen”

GS – Koekjes decoreren met royal icing kennen de meeste bakkers wel. Het decoreren van taarten met royal icing is minder bekend. Volgens Gerrit De Vries van The Tasty Caker is royal icing op taarten door de komst van fondant een beetje vergeten. “Toch dateert de kunst van royal icing al uit de tijd van Queen Victoria. Het was jaren eerder al bekend, maar het werd pas ‘royal’ toen ze trouwde en haar taart hiermee werd gedecoreerd.”

Links op de foto een taart waar Gerrit de eerste prijs mee won in Londen.

Gerrit is erg enthousiast over deze techniek en showde zijn technieken aan de bezoekers van de beurs Taart en Trends eind september. Hij is zelf al jaren cake decorator. “Ik wil royal icing op taarten weer nieuw leven inblazen. Door cursussen en masterclasses op het gebied van royal icing wil ik up-to-date blijven van de oude, maar klassieke technieken en dit bij een breed publiek onder de aandacht brengen.”

Gerrit tijdens de beurs Taart en Trends in 2017.

Je hebt er veel geduld voor nodig

De cake decorator heeft er vertrouwen in dat meer mensen de techniek van royal icing in de toekomst gaan waarderen. “Het decoreren zelf neemt veel tijd in beslag, maar het resultaat is geweldig! Royal icing is heel makkelijk te maken met eiwitten met poedersuiker. Daarna kun je meteen van start gaan. Bij het decoreren van taart heb je nog de keuze uit veel verschillende stijlen zoals stringwork. Dit is een prachtige techniek, maar je hebt er veel geduld voor nodig. Ik vertel je er graag meer over!”

Advertentie

Meer weten?
The Tasty Caker
Gerrit De Vries
www.thetastycaker.nl
thetastycaker@gmail.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here