Home In Beeld Beurzen Anuga producttrends: ‘free from’ bijna alles

Anuga producttrends: ‘free from’ bijna alles

Onlangs vond de mega foodbeurs Anuga in Duitsland plaats. Hier stonden ook veel bedrijven met bakkerijproducten, onder het segment ‘Bread & Bakery’ vielen 389 organisaties. VMT maakte een videoreportage van de trends. Gezond voedsel is nog steeds ‘hot’. VMT geeft aan dat er veel producten tegenwoordig vrij zijn van gluten, suiker, vet, GMO, ‘guilt’, ofwel bijna alles.

Daarnaast waren er volgens veel biologische en veganistische producten te bewonderen. Woorden als ‘clean’, ‘natuurlijk’ en ‘plantaardig’ werden regelmatig in de mond genomen. Als suikervervanger wordt steeds vaker Stevia gebruikt. In de persberichten van Anuga wordt ook geschreven over proteïne, er zijn steeds meer producten die extra proteïne bevatten. Ook convenience, ready-to-eat en superfoods zijn belangrijke trends die zich verder ontwikkelen.

www.anuga.com

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here