Home Recepten Heel Holland Bakt de kwarktaart van Marjolein

Heel Holland Bakt de kwarktaart van Marjolein

GS – Marjolein, deelneemster van Heel Holland Bakt 2017, staat bekend om haar kwarktaart. Dit is ook haar lievelingsgebak. In een vorig interview met Baknieuws gaf ze aan dat dit haar favoriet is.

Wil je haar befaamde kwarktaart nu ook een keer maken? Speciaal voor de lezers van Baknieuws gaf Marjolein het recept. Zie hieronder. Succes….en eet smakelijk!

Marjolein van Till won Heel Holland Bakt 2017 niet, maar ze was wel trots. Dit postte ze op haar website, na de finale-uitzending. Ze zegde haar baan op om na te denken over haar toekomstdroom. “Ik sta nog voor veel zaken open”, zei ze onlangs in haar interview met Baknieuws.

Meer over Marjolein? www.watbaktmarjolein.nl

De befaamde kwarktaart.

Recept citroen-kwarktaart

Ingrediënten bodem:
– 3 eieren
– 125 gram bloem
– 1 tl bakpoeder
– 75 gram suiker
– 5 gram vanillesuiker
– +/- 5 eetlepels frambozenjam

Leestip!  5 recepten voor een heerlijk avondje

Kwarkvulling:
– 500 gram Franse kwark
– 1 onbespoten citroen
– 5 gelatineblaadjes
– 150 gram slagroom, stijf geklopt
– 100 gram suiker
– 5 gram vanillesuiker

Bereidingswijze
– Bekleed de bodem van de springvorm (24 cm) met bakpapier
– Verwarm de oven voor op 150 graden Celcius
– Splits de eieren en klop de eiwitten stijf
– Voeg er 75 gram suiker en 5 gram vanillesuiker aan toe
– Spatel de eidooiers er voorzichtig een voor een doorheen
– Zeef de bloem en bakpoeder over het eimengsel en spatel er voorzichtig en kort doorheen
– Strijk het beslag gelijkmatig in de springvorm en bak de bodem in ongeveer 25 minuten goudbruin

– Laat de bodem afkoelen op een rooster
– Snijd de bovenkant er vanaf, zodat je een mooie, gelijkmatige platte bodem hebt van ongeveer 2 centimeter dik
– Leg de bodem terug in de springvorm en bestrijk met frambozenjam
– Knip een lange strook bakpapier met een breedte van ongeveer 10 cm. af en bekleed hiermee de binnenrand van de springvorm

Leestip!  Met brownies is het altijd feest!

– Rasp de schil van de citroen en pers het vruchtvlees uit
– Laat de gelatineblaadjes weken in koud water
– Roer de kwark, suiker en citroenschil door elkaar
– Laat de gelatine op laag vier in vier eetlepels citroensap smelten
– Meng dit door het kwarkmengsel
– Klop de slagroom stijg en spatel door het kwarkmengsel tot het mooi egaal is
– Giet het kwarkmengsel in de vorm en laat minstens vier uur (liefst een nacht) opstijven in de koelkast
– Decoreer met slagroom en vers fruit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here