Home Recepten Zelf zachte en luchtige donuts maken

Zelf zachte en luchtige donuts maken

Donuts zijn hot! In Nederland zijn er steeds meer te vinden, zowel in de supermarkt als in aparte donut-shops. Net zoals in de Verenigde Staten duiken er steeds maar plekken op in ons land waar je heerlijke donuts kunt eten. Culy.nl zette verschillende donut-hotspots op een rij. Een voorbeeld is de bekende Dunkin’ Donuts. Dit concept heeft al tien verschillende vestigingen in ons land. Op woensdag 11 april om 7:00 uur openen ze een nieuwe winkel in Piazza 25 te Eindhoven.

Leestip!  Een lekker en gezond tussendoortje
Foto: Suikerjunkie

Zelf maken
Niet iedereen is te spreken over de kwaliteit van donuts uit de supermarkt. “Deze bevatten veel boter en suiker en hebben regelmatig ook een chemische topping, vindt Demi Petronella Agnes van Suikerjunkie.nl. Zij heeft hier een oplossing voor in de vorm van een nieuw recept: het basisrecept voor zachte en luchtige donuts. Ze geeft aan dat ze haar deeg nog nooit zo luchtig heeft gekregen. Het recept moet 12 uur in de koelkast rijzen, dus houd daar rekening mee! Je kunt meteen aan de slag om zelf heerlijke donuts te maken.

Leestip!  Cupcakes gevuld met ijs

Klik hier voor het recept van Suikerjunkie

TIP: Met een donutsteker maak je deze heerlijke baksels nog makkelijker! Je vindt de donutsteker op Iloveali.nl.

Foto: Suikerjunkie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here