Home Blog

De leukste kerstcadeaus voor bakliefhebbers!

Op zoek naar leuke kerstcadeaus voor bakliefhebbers? Bakken is een ontzettend heerlijk genietmomentje. Helemaal voor de feestdagen. Als je eenmaal bezig bent met die heerlijke smaken, geuren en allerlei producten raak je vanzelf helemaal in de flow. Als je nog een hobby zoekt waar je écht van kunt genieten, ga dan zeker eens bakken! Voor bakliefhebbers of voor de mensen waarvan jij vind dat ze eens aan de bak moeten gaan, heeft Baknieuws een mooi rijtje gemaakt met cadeaus die je kunt geven voor de feestdagen. Natuurlijk kun je deze ook gewoon voor jezelf kopen 🙂 Have a delicious Christmas!

Wat jij ga deze kerst bakken? Hier vind je de lekkerste taarten voor de feestdagen!
  1. Complete Bakset XXL
    Voor iemand die alles in één keer in huis wil hebben: dan ga je natuurlijk voor een complete bakset! Het bestaat uit 225! delen en hierin zit werkelijk alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan in de keuken. Je wordt allerleerst al superblij van de heerlijke kleurtjes. Met deze set wordt bakken ‘a piece of cake’. Oehh, koop de complete taartset via deze link!
  2. Decoreer prachtige taarten!
    Ohhh….kom er eens kijken! Dit is vast één van de zinnen die jij gaat roepen als je het DIY taartdecoratie kit van Wilton gaat gebruiken! Hiermee leer je hoe je taarten en desserts kunt decoreren en met behulp van eenvouwidge technieken uit het instructieboek word je binnen no time a perfect cake decorator! Bestel de Wilton set via deze link.
  3. Luxe taartset
    Dit is echt gemaakt voor iemand die gek is op roze, luipaard en bakken! In deze bakset vind je echt superveel én met dat schort sta je er ook meteen hartstikke Instagrammable bij! Hoe leuk is het om zelf, of samen, iets te bakken met deze uitgebreide set? Check de luxe taartset hier!
  4. YES – Cakepops!
    Cake is heerlijk, maar in deze vorm is het nog lekkerder. En feestelijk! Met de cakepop set van Mastrad ga je iemand super blij maken, dat kan niet anders. De set bestaat uit: Siliconen bakvorm met deksel voor 24 cakepops, 24 herbruikbare kunststof lolliestokjes, een spuitzak met 3 spuitmondjes en een leuk receptenboekje! Yumyumyum! Hier kun je de cakepop gift bestellen!
  5. Theetje erbij?
    Veel mensen die van bakken houden, houden ook van het moment erna. Lekker het baksel opsmullen. En dat is nog lekkerder met een theetje! Check deze fluitketel van Le Creuset eens. Hij is er in zo veel mooie kleuren en heeft een prachtige vintage look. Dat doet je toch weer aan vroeger denken? Wie ga jij binnenkort verrassen met het ouderwetse gefluit van deze bijzondere fluitketel?
  6. Een prachtige complete keukenmachine
    Ohhhh…..wat is hij mooooooi! Dit zul je elke keer weer horen als je deze Kitchenaid aanschaft. Echt, dit wordt DE eyecatcher in de keuken. En hij werkt nog heerlijk ook. Voor de echte bakliefhebber is deze keukenmachine HET PER-FEC-TE cadeau. Hier ga jij (of de persoon aan wie je dit geeft) zo ontzettend blij van worden. De KitchenAid Artisan Elegance KSM185 mixer is alles wat je van een keukenmachine mag verwachten.
  7. Keukenweegschaal
    Altijd handig als je een precieze bakker bent. Het afwegen van meel en andere ingrediënten gaat lekker makkelijk met
    deze keukenweegschaal. Extra handig bij deze is dat hij op de gram nauwkeurig afweegt én ook de kamertemperatuur weergeeft. Hoe handig wil je het hebben?
  8. Keukenrobot
    Als je deze SMEG machine ziet, ben je meteen ontzettend in love. Je waant je terug in de jaren 50 met deze keukenrobot. Voor de liefhebbers van retro stuff en de kleur mintgroen – your gift is here! Bestel de Smeg keukenrobot hierrr!
  9. Airfryer
    Wist je dat je in een airfryer niet alleen friet of snacks kunt klaarmaken maar ook taarten en cake kunt bakken? Eigenlijk is het gewoon een mini oven, maar dan sneller. Gaat jouw hart hier sneller van kloppen? Voor de Airfryer moet je hier zijn.
  10. Gekleurde Gebaksbordjes!
    Als je momenteel in een bui bent waarbij je gevoelig bent om leuke dingetjes te kopen, klik dan zeker niet op deze link en lees ook niet verder! Haha of juist wel natuurlijk 🙂 Deze gebaksbordjes in een ovale vorm wil je echt in huis hebben. Als je jouw gebakjes of dessertjes hierop presenteert lijkt alles nog mooier, nog leuker en nog gezelliger! Met de kleurrijke set van 10 wordt het een gezellige en kleurrijke kerst!
Jingle bells! Hier zie je leuke uitstekers voor de kerst!
Advertentie

Tips voor de beste ganache

Ganache kun je voor heel veel baksels gebruiken. Zo kun je dit heerlijke mengsel natuurlijk over de trendy dripcake gieten, maar deze chocoladesaus is ook heerlijk op een ‘gewone’ cake, om koekjes in te dippen, cupcakes te toppen of macarons mee te vullen. Je hebt slechts twee ingrediënten nodig én je kunt het maken van alle soorten chocolade.

Mmmm…ganache!

Tips voor de perfecte ganache:

  • Hak de chocolade in kleine stukjes. Zo smelt het makkelijker en gelijkmatiger. Giet daaroverheen slagroom dat tegen het kookpunt aan zit. Laat de slagroom niet koken!
  • Gebruik een hittebestendige kom en giet de slagroom bij de chocolade en niet andersom. De chocolade zou dan kunnen verbranden.
  • Hoe hoger het vetgehalte in de slagroom, hoe rijker en consistenter de ganache wordt.
  • De één gaat meteen roeren als de slagroom bij de chocolade wordt gegoten, maar sommigen laten het eerst een minuut of tien staan, omdat het anders mogelijk een korrelige structuur krijgt. Daarna kun je gaan roeren.
  • Volgens sommige experts wordt de ganache beter als je kiest voor de beste kwaliteit chocolade.
  • Gebruik je de ganache als vulling in chocoladecups of koekjes? Voeg dan roomboter toe aan het mengsel.
  • Naast slagroom kun je ook crème fraiche of zure room gebruiken. Deze moet je echter tegelijkertijd met de chocolade verwarmen.
  • Roer tot de chocolade is gesmolten en het een gladde massa is.
  • Je kunt nu drie soorten maken. Voor een gladde en glanzende laag moet je de ganache iets af laten koelen. Zo kun je het over de cake gieten en kan het er nog afdruipen. Laat wat verder afkoelen als je de laag zelf over je baksel wilt verdelen. Als je de ganache nog verder af laat koelen, wordt het stevig. Je kunt het dan kloppen, zodat het licht en ‘fluffy’ wordt. Deze soort kun je gebruiken als frosting voor je taart. Een andere mogelijkheid is om het in een spuitzak te doen en cupcake te versieren.
  • Is je ganache te dun? Voeg wat meer chocolade toe, klop het (het is nu eenmaal slagroom) of laat het langer afkoelen.
  • Wil je een andere smaak? Dan kun je bijvoorbeeld gemberwijn toevoegen aan de ganache. Likeuren zoals brandewijn met een smaakje, pepermunt extract of sinaasappelextract zijn ook heerlijk. Ook kruiden die je lekker vindt en fruitpurees kun je toevoegen. Dat laatste wordt vaak gebruikt voor de vulling van macarons.
  • Ganache kun je ongeveer een week in de koelkast bewaren en tot 1 maand in de vriezer.

Check het filmpje van Chelsweets hieronder om te zien hoe je stap voor stap een ganache maakt en aanbrengt op een dripcake.


Advertentie

Me-time in de morgen – tijd voor ontbijt!

Wat is er in de weekenden nu lekkerder dan een heerlijk ontbijt? Droom jij daar ook over, maar heb je ’s morgens geen zin om alles klaar te maken of te bakken voor jouw favo ontbijtje? Doe je voorbereidingen dan in de avond. Je bent jezelf dan de volgende ochtend ontzettend dankbaar! Of dwing jezelf om een kwartier eerder uit bed te komen en maak alles vers. Als je de tijd neemt voor ontbijt, start je je dag met een goed gevoel. Me-time, relaxed en gevuld. Zo kun je er weer een ochtendje tegenaan!

Vind je het lastig om te ontspannen en wil je meer weten over me-time, jouw eigen bff worden en Dagelijks Genieten? Ga naar www.dagelijksgenieten.nl

Vergeet niet lekker te variëren met fruit. Dat maakt een ontbijt meteen feestelijk!

Gevulde koeken of yoghurt?
Baknieuws verzamelde ideetjes voor ontbijt, die je ’s avonds al (deels) kunt preppen of die maar weinig tijd in beslag nemen. Je hebt natuurlijk zelf de keuze of je gaat voor gezond of less healthy. “Balans is belangrijk, maar een keertje ontbijten met gevulde koeken kan prima”, aldus de bekende bakker Rutger van den Broek in een eerder interview met Baknieuws. En…zeg nu zelf: in maart (en al die andere maanden met een R) mogen we het er best van nemen toch? Vooral in de koude ochtenden heb je dit gewoon nodig!

  1. Pancakes!
    Oh ja, daar worden we blij van: pancakes. Deze kun je natuurlijk in de avond al bakken. Als je wakker wordt, is het nog een kwestie van opwarmen, yoghurt en fruit + ahornsiroop toevoegen. Eet smakelijk! Check bananen pancakes op nummer drie van dit lekkere lijstje!
  2. Mug cake
    Het is misschien niet de meest gezonde optie, maar soms heb je er zo’n zin in: taart in een mok. De mug cake is makkelijk en snel te maken en daarnaast start je de dag met een klein feestje. Wat wil je nog meer, naast me-time in de morgen?
  3. Zelfgebakken brood
    Een boterham met kaas is voor de meeste mensen vrij simpel, maar als het brood zelfgebakken is, wordt het meteen een goede treat. Brood bakken leer je hier. – Healthy tip: beleg je boterham ook met groenten, zoals sla, tomaat en komkommer. Meer groenten in je baksels? Lees in dit artikel hoe je dat doet!
  4. Wafels
    Wafels als ontbijt. Dat klinkt als muziek in de oren. Deze kun je dus ook al van tevoren bakken en later opwarmen of koud eten. Je wafel versieren kan op allerlei manieren. Denk aan slagroom, fruit, eetbare bloemen, honing, nutella of mascarpone. Yummy! Klik hier voor wafel-inspiratie.
  5. Met blauwe bessen
    Met blauwe bessen kun je zulke heerlijke ontbijtjes maken! Gooi ze in je yoghurt of stop ze in je baksels. Als je wat meer tijd hebt kun je bijvoorbeeld muffins maken of gezonde yoghurt cake met blauwe besjes. Inspiratie te over!
  6. High breakfast
    Echt iets speciaals maken van je ontbijt? Maak een high breakfast! Met melk in plaats van thee, of gewoon thee als jij dat lekker vindt 🙂 – Je kunt allerlei lekkers bakken, zoals scones, hartige worstenbroodjes, kaasvlinders, zeilbootjes van eieren. Oh ja, en vergeet de fruitspiesjes niet voor de healthy touch.
  7. Iets met chocolade
    Gaat jouw hart ook sneller kloppen van chocolade? Mooi, want ook met dat spul kun je lekkere dingen maken – die je natuurlijk ook als ontbijt kunt eten. Misschien is een chocoladetaart iets te machtig voor je, maar wellicht is de chocolade pindakaas ganache reep of ander baksel van deze lijst met chocoladerecepten meer jouw ding?
Advertentie

Thuisbakkers zamelen geld in voor bakopleiding kansarmen in Oeganda

In september 2019 is – de nog jonge stichting ThuisbakkersPunt – gestart met geld inzamelen voor (thuis)bakkers in ontwikkelingslanden. ThuisbakkersPunt is een verzamelplaats van Nederlandse thuisbakkers die d.m.v. een kleine bijdrage geld inzamelen voor dit goede doel, naast dat zij een vindplaats en informatiepunt voor thuisbakkers zijn.

Op zondag 27 september kwam een leuke groep mensen uit het hele land, bij elkaar. Bestaande uit thuisbakkers van ThuisbakkersPunt, enthousiaste partners en een afvaardiging van Bake for Life. Bake for Life heeft al 20 jaar een aantal bakkerijen in Oeganda waar zij kansarmen opleiden tot bakker zodat zij d.m.v. een microkrediet in hun levensonderhoud kunnen voorzien.

Bakery Institute in Zaandam heeft voor deze gelegenheid hun locatie beschikbaar gesteld, zodat zij elkaar corona-proof konden ontmoeten. Iedereen had iets lekkers gebakken voor dit kleine feestje, want er was wel degelijk iets te vieren! Namelijk: de allereerste overhandiging van de cheque aan Bake for Life!

Na een woordje van Sanne Alblas, de voorzitter van ThuisbakkersPunt, over hoe dit geld verzameld is, namelijk een maandelijkse bijdrage van thuisbakkers die op de site van ThuisbakkersPunt hun diensten aanbieden voor de buurt waarin zij leven, én extra giften van thuisbakkers die een zgn. Benefiet Bak-actie hebben gehouden, was daar het moment suprême: de overhandiging van een cheque van €500,- aan secretaris Heleen Verberne van Bake for Life. Die uiteraard een dankwoord heeft gesproken en verteld heeft over het mooie werk wat de stichting in Oeganda doet.

De overhandiging van de cheque van 500 euro!

‘ Het was een gezellige middag, waarbij we als thuisbakkers van elkaars gebak hebben kunnen proeven en ook met elkaar hebben kennisgemaakt. We zien uit naar wat het nieuwe jaar ons gaat brengen!’ aldus Sanne.

Advertentie

10x zoete zomerse baksels

Tijdens de warme zomerdagen heb je midden op een hete dag niet altijd zin om in de keuken te staan. Wil je toch van iets lekkers en zelfgebakken smullen? Probeer je bakmomenten eens te verschuiven naar de koele ochtend of een zwoele zomeravond of nacht – mocht je niet kunnen slapen. Bakken kan natuurlijk altijd, wanneer jij wilt. Baknieuws zette 10 smaakvolle zomerse baksels op een rij, waar jij zoooo van gaat genieten!

Mmmm….zomerfruit!

TIP: Wat in de zomer zo lekker is, is de overvloed aan vers fruit. Met groenten en fruit kun je tasty baksels maken! Ook een goed idee om daar je taart of ander baksel mee te beleggen. Neem nu aardbeien, deze roodgekleurde fruitsoort wil je toch eten? Check hier 8 recepten met het zomerkoninkje en hier 5x bakken met blauwe bessen.

Genieten!
  1. De Radler kwarktaart
    De Radler kwarktaart werd ruim twee jaar geleden geïntroduceerd door HomeMade. Genieten! Want wat is er nu lekkerder dan je voetjes in het zwembad, een Radler naast je en een yummy stuk Radler kwarktaart op je schoteltje!? Is de mix van HomeMade niet meer verkrijgbaar? Maak dan nummer 2 in deze lijst en voeg Radler toe!
  2. Liefmans kwarktaart
    Om maar in de kwarktaart-en-drank-sferen te blijven; ook deze combi is fantastisch: Liefmans en kwark. Ben jij een Liefmans-fan? Dan ga je deze taart zeker waarderen! De Liefmans kwarktaart is makkelijk om te maken en ‘bak’ je in de koelkast. Easy!
  3. Baksels met andere drankjes
    Naast Radler en Liefmans zijn er zoooo veel meer andere lekkere drankjes. Bakken met drank is populair, lekker en helemaal niet moeilijk. Maak jij liever iets met prosecco? Of ben je meer fan van de Italiaanse Limoncello? Bellissimo! In dit artikel vind je recepten met diverse andere drankjes – van bier tot Blue Curaçao!
  4. Bakken met MonChou
    We kennen ‘m allemaal wel: de MonChou taart. Heb je die ondertussen al vaak genoeg gezien en gegeten? Dan zijn deze vijf manieren om MonChou anders te gebruiken iets voor jou. Neem nu de MonChou cakerol, ontzettend luchtig met de opgerolde biscuit. Of wat dacht je van MonChou in een glaasje? Al die laagjes staan hartstikke leuk en je hebt geen gedoe met snijden. Lepeltje erbij en smullen maar!
  5. Dripcake
    Ahhh…..de favoriet van velen: de dripcake! In dit artikel vind je er alles over – voor beginners en gevorderden. Wat ik zelf zo leuk vind aan de dripcake, je kunt er zo super veel mee variëren. Wil je over the top? Prima, er kan van alles bovenop, ik zag zelfs ergens kleine potjes Nutella – voor de chocoladefan. (check hier meer over bakken met Nutella – en jahaa…..je kunt er zelfs in badderen :))
  6. Cupcakes!
    Yes, oh yes! Cupcakes zijn die kleine taartjes die je dag tot een feest maken. Een cupcake met mooie en gekleurde topping tovert bij de meeste mensen een glimlach rond de mond. En in de zomer is het ook een ideale treat om uit te delen. Check de delicious tips & recepten in dit artikel! Super leuk ook om mee te nemen voor tijdens de picknick. Of high tea. Of high (vul hier een drankje in dat jij lekker vindt.)
  7. Donuts
    Hoe laat is het? Tijd voor donuts! Donuts zijn altijd een traktatie. Mooi te toppen met glazuur, ganache, sprinkeltjes, eetbare bloemen of andere lekkernijen. Met dit recept bak je de luchtigste versies ever. Liever donuts bakken in de oven? Dat kan ook, check het hier
  8. Zebra Cheesecake
    Voor een smaakvolle cheesecake kun je dit recept proberen, maar heb je liever iets met twee kleuren? Doe dan de helft van het beslag in de kleur die jij leuk vindt, en laat de andere helft wit (of geef het ook een kleurtje). Meer over de leuke Zebra Cheesecake kun je hier vinden.
  9. Cake in een mok
    Geen zin om uren in de keuken te staan met het warme weer, maar wil je wel een momentje voor jezelf met een taartje? Maak dan de snelle versie van een taart: namelijk een mug cake. Snel, simpel en super lekker!
  10. Taart in de vorm van een ijsje
    Wil je een ijsje? Yes! Wil je een ijsje dat eruitziet als een ijsje, maar smaakt naar cupcake? Oh jaaaa, absoluut! Check de leuke varianten van de cute cakepopsicles hier!
Advertentie

Jaarrond je taart versieren met gedroogde eetbare bloemen

Taarten en andere baksels versieren met eetbare bloemen is al langer een heerlijke baktrend. Normaal gezien zijn de verse eetbare bloemen alleen een bepaald gedeelte van het jaar beschikbaar, maar door de toegenomen vraag heeft Adriënne van de Eetbare Bloemenshop nu ook gedroogde eetbare bloemen in het assortiment! Deze kun je zeker een half jaar bewaren. Gedroogde bloemen zijn tegenwoordig erg populair. Niet alleen mooi in een vaas, maar ook als topping op je taart!

Jaarrond verkrijgbaar
Regelmatig krijgt de teelster de vraag of alle eetbare bloemen het hele jaar leverbaar zijn. “Door het Nederlandse klimaat is dit bij niet mogelijk. In de zomermaanden bloeit er veel en in de wintermaanden heel weinig”, legt ze uit. “Om verspilling van de eetbare zomerbloemen tegen te gaan zijn we ons gaan verdiepen in andere mogelijkheden om eetbare bloemen langer te kunnen gebruiken.”

De Eetbare Bloemenshop heeft verschillende soorten gedroogde bloemen

Bloemen uit de oven
Sinds enkele maanden drogen ze bij De Eetbare Bloemenshop de bloemen in een droogoven. “Uit studies blijkt dat je eetbare bloemen, mits goed gedroogd, lang kunt bewaren. Een droogoven trekt het vocht uit de eetbare bloemen dankzij een warme luchtcirculatie. Er zitten verschillende lagen in een droogoven, zodat er meerdere soorten eetbare bloemen tegelijk gedroogd kunnen worden”, aldus Adriënne.

Mmm….Berlinerbollen met gedroogde eetbare bloemen! Foto: Het kleine bakkertje

Gedroogde eetbare bloemen zijn 100% natuurlijke sprinkles. De bloemen kun je op verschillende manieren gebruiken. “Gedroogde eetbare bloemen zijn te gebruiken in bijvoorbeeld bloemenboter of op een taart. Doe ook eens een theelepel gedroogde eetbare bloemen in een thee-ei en maak er heerlijke bloementhee van. Er is zo veel mogelijk met eetbare bloemen! Ook een salade krijgt extra kleur door er gedroogde bloemblaadjes over te strooien. Een andere tip: bak een paar gedroogde bloemblaadjes mee in een eiergerecht of vries ze in een ijsblokje!” Adriënne geeft het advies om niet te veel gedroogde eetbare bloemen te gebruiken. “Een subtiele toevoeging aan baksels en gerechten is voldoende. Gedroogde eetbare bloemen zijn de finishing touch van je gerecht.”

Door de Eetbare Bloemenshop worden momenteel de volgende bloemen gedroogd:

  • korenbloemen
  • rozen
  • lavendel
  • goudsbloemen
  • viooltjes
  • anjers
  • een mix van verschillende soorten eetbare bloemen

Wil je ook eens gedroogde eetbare bloemen proberen? In de webshop vind je leuke potjes met gedroogde eetbare bloemen.

Advertentie

Waarom een genietmomentje met thee hartstikke goed voor je is

Soms is het gewoon heerlijk om je lekker met een dekentje, een kopje thee en iets lekkers op de bank te nestelen. Wist je dat zo’n kopje thee naast de heerlijke warmte ook diverse andere voordelen heeft? Baknieuws deelt hieronder een hele belangrijke met je.

Pssst…..thee kun je ook zelf maken!

Wil je van Genieten een gewoonte maken? Meer rust? Minder stress? Jouw eigen bff worden? Ga naar www.dagelijksgenieten.nl

Thee brengt rust
Krijg je soms het idee dat je je rustiger voelt na het drinken van een kop thee? Dat gevoel zit niet alleen in je hoofd, maar heb je te danken aan het stofje L-theanine. “Dat aminozuur vermindert stress en brengt ons brein tot rust.” Heerlijk toch?!

  Iets lekkers bij de thee? Ga voor gebak met blauwe bessen of iets met chocolade!

Advertentie

Dé baktrends van 2020

Koken

Eerder dit jaar presenteerde Renshaw Baking de resultaten voor de baktrends voor het komende jaar. Opvallend is dat de bakliefhebbers die meededen aan dit onderzoek het liefst cupcakes bakken (52%). Daarna bakken ze graag taarten om iets te vieren (47%). De smaken die het meest worden gebruikt tijdens het bakken zijn melkchocolade, citroen en vanille. Het meest wordt gebakken voor verjaardagen, kerst en Pasen.

Bekijk hier de lekkerste cupcake recepten!

Trends
Natuurlijk willen bakliefhebbers ook de leukste trends uitproberen. Veel interesse is er voor botercrème-bloemen en piping (oefenen met verschillende spuitmondjes). Er zijn veel verschillende spuitmondjes, waarmee je hele mooie vormen kunt maken. Hier lees je er meer over. Ook taarten met een ‘hidden centre’ ofwel een verrassing in het midden zijn populair. Dit was in 2018 ook al een trend. Het verrassingseffect dat er iets in de taart zit – wat je pas ziet als je hem aansnijdt – spreekt veel bakliefhebbers aan. Op nummer drie staat – hoe kan het ook anders – de dripcake. Weet jij al hoe je een dripcake maakt? Check het hier!

Als bakker vind je het vaak leuk om te blijven leren. Uit het onderzoek van Renshaw bleek ook dat 40% van de bakliefhebbers graag piping technieken wil leren. Ook het mooi afsmeren van taarten met botercrème of frosting is voor velen nog een uitdaging. Het boetseren en modelleren met marsepein en fondant vinden voor zowel beginners als gevorderden is interessant om te beoefenen volgens de onderzochte bakkers.

Advertentie

5x donuts uit de oven

Ook zo gek op donuts? Maar heb je geen frietuurpan of olie in de buurt of wil je ze gewoon liever niet frituren? Goed nieuws! Er zijn ook donuts die je in de oven kunt bakken. Yes! Check hieronder de lekkerste recepten voor donuts in de oven en ga aan de slag!

Wist je trouwens dat er ook vierkante donuts zijn? Zo leuk!

Koken

Mmm…..donuts!
  1. Met cake-smaak
    Deze gebakken donuts van Fatima hebben een cake structuur en zijn volgens haar verslavend lekker. Je hebt er wel een
    donut bakvorm voor nodig. Check het recept hier!
  2. Met kaneel
    Sindy van Etenbijsindy.nl was al een tijdje op zoek naar een gebakken donut die qua structuur zou lijken op de gefrituurde versie. Ze maakte het recept zelf, lekker met kaneel.
  3. Chocolade & sprinkles
    Wil jij blije gezichten op je feestje? Bak dan deze donuts met chocolade en sprinkles. Lekker luchtig deeg én een stuk minder vet omdat ook dezer in de oven worden gebakken! Check hoe je deze yummy treats maakt via de website van Hetkeukentjevansyts.nl.
  4. Gevuld met jam
    Je kent ze vast wel: die donuts waar jam uit komt als je er een hapje uit neemt. De-li-ci-ous en zoooo verslavend! Op ramadanrecepten.nl vind je de werkwijze voor Amerikaanse donuts uit de oven. Je kunt ze trouwens ook vullen met iets anders, zoals chocolade of banketbakkersroom. Loopt de jam….ehhh het water… jou al in de mond?
  5. Met frambozenglazuur
    Oeh la laa…..frambozenglazuur. Alleen voor die heerlijke topping zou je het recept van thealldaykitchen al uitproberen. Ze lijken een beetje op cakejes en smaken heerlijk! Ook super fijn is dat deze donuts in no time zijn gemaakt.

Wil jij alles weten over donuts? Ook over een luchtige variant die je wel bakt in de olie? Bekijk dan dit artikel.

Advertentie

Mmmm…Italiaanse taart & Italiaanse koffie

Heb jij ook van die favo combi’s? Zoals een glas melk bij je ontbijt of een stukje chocolade bij je thee? Wat ook een heerlijke combi is, is koffie met taart. Die twee zijn gewoon voor elkaar gemaakt! Als je gaat smullen van een stukje zelfgebakken taart, dan maakt een lekker bakje koffie of cappucino dit genietmomentje helemaal perfect!

Wist je dat je via deze website de heerlijkste Italiaanse koffiebonen kunt bestellen? Klik hier om de vele soorten te bekijken.

Genietmomentje met cannoli en cappucino in Palermo

Met taart natuurlijk!
Wil je je helemaal in Italië wanen? Bak er dan een Italiaanse taart bij! Hieronder vind je vijf heerlijke recepten voor Italiaans gebak. Dat wordt een fantastisch genietmomentje. Bellissimo! Zelf was ik in 2019 in Sicilië (het eiland onder Italië) en daar waren ontzettend veel heerlijkheden! Zo heb ik onder andere genoten van de cannoli, in verschillende formaten – met en zonder chocolade. Zo heerlijk! Ook daarvan is een recept te vinden onder in dit artikel.

Nogmaals: Cannoli & cappucino = perfecte combi! Deze at ik bij Gran Cafe Torino

De lekkerste cannoli at ik bij Gran Cafè Torino, waar ik voor deze treat + cappucino nog geen 4 euro kwijt was! Check hier de heerlijkheden van dit restaurant.

In Palermo was er niet alleen veel zoets, maar ook hartige streetfood. Zo is de arancina ook yummy. Deze soort grote bitterbal bevat onder andere rijst en je hebt keuze uit allerlei vullingen – van champignons tot spinazie. Ook heb ik genoten van de Pane e Panelle, een broodje met een soort aardappelkroketjes en gefrituurde deeg met daarin kikkererwten. Een beetje citroensap eroverheen: Delicious!

Ohh…..kijk deze lekkere Siciliaanse treats nu. Je zou zo een hapje uit de foto nemen toch? 🙂
  1. Citroentaart
    Oh….een heerlijke frisse citroentaart met een knapperige korst. Op de website van Francesca Kookt vind je een heerlijk recept met haar eigen variant. Check ‘m hier.
  2. Cannoli met stukjes chocolade
    Cannoli is een heel geliefd dessert uit Sicilië en populair in heel Italië. Het zijn gebakjes in de vorm van een buisje en cannoli kun je vullen met allerlei lekkere dingen. Hier vind je een geweldig recept van het krokantje gebakje met ricotta en stukjes chocolade. En vergeet de koffie niet!
  3. Siciliaanse Cassata
    Ohhh…..deze is zo goed, dit moet je proeven! Ik at de cassata voor het eerst in Palermo, maar deze zoete lekkernij is onweerstaanbaar – als je van zoet houdt. Het bevat ricotta, marsepein en gekonfijt fruit. In Sicilië zijn veel gebakjes heel zoet, vanwege de Arabische invloeden. Sicialianen willen suiker, heel veel suiker. Zelf maken? Volg dan het recept van Rudolph op 24Kitchen.
  4. Tiramisu
    Tiramusi is hier in Nederland ook heel bekend. Heb je trek gekregen? Dan is deze zomerse variant met rood fruit iets voor jou! Op de website van Dolcevia vindt je hoe je deze maakt. Lekker met mascarpone, maar ook goed met bijvoorbeeld Griekse yoghurt. Aan de slag!
  5. Taart van zachte amaretti en perzik
    Mmmm……deze Italiaanse taart is gevuld met zachte bitterkoekjes en schijfjes perzik. Een originele combinatie die deze taart erg bijzonder maakt, volgens Rutger van Rutger Bakt. Zelf zou ik deze taart als ontbijt, lunch én dessert kunnen eten – ofwel de hele dag door. Met natuurlijk echt goede koffie uit 1 van deze machines. Perfect!
De cassata (boven) en verschillende soorten cannoli (voor in het midden) – Loopt het water jou ook in de mond?
Advertentie

Uitgelicht

Dripcake voor dummies

GS - Dripcakes zijn hartstikke trendy. De taarten met druipende ganache of glazuur zijn prachtig om te zien en de smaak is fantastisch. Het...

Lees ook